Kamer: 'Bankiersbonussen mogen best hoger'
Binnenland

Kamer: 'Bankiersbonussen mogen best hoger'.

Principes zijn er natuurlijk om aan de kant geschoven te worden als dat geld oplevert. Daarom deed de politiek gisteren precies dat. Een wetsvoorstel van de PvdA en de SP om niet aan de bonusregeling te tornen haalde het gisteren niet in de kamer. 

Nadat er tijdens de crisis door politici moord en brand werd geschreeuwd over bonussen (omdat dat van de bevolking moest), draait men dat een paar jaar later blijkbaar met hetzelfde gemak even terug.

Nu de "Brexit-bedrijven" een nieuw plekje zoeken en die natuurlijk gepaaid moeten worden, is die oude bonusstructuur opeens zo gek nog niet. VVD, CDA en D66 stemden tegen de handhaving van het bonusbeleid en ook de CU trok zich terug vanwege de formatie onderhandelingen.

Volgens VNO-NCW dreigt Nederland door de huidige bonuswetgeving veel banen en inkomstenbelasting mis te lopen. Volgens een schatting van de werkgeversorganisatie zou het om zo'n 17.000 banen en een miljard euro aan extra belastinginkomsten gaan, aldus het Parool. Dat bonussen er niet voor niets zijn daar hadden ze in de politiek een paar jaar terug even niet aan gedacht.

Alle artikelen geladen. Overzicht →