Kamer gaat meer geld doneren in strijd tegen meisjesbesnijdenis 

28 november 2018 - 11:51

Genitale verminking bij jonge meisjes. Er zijn bepaalde landen waar dit uit een of andere geloofsovertuiging regelmatig voorkomt en de Tweede Kamer wil dat wij ons in ons kleine koude kikkerlandje gaan inzetten om dit tegen te gaan.

Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt een plan van GroenLinks-Kamerlid Isabelle Diks om hiervoor liefst twee miljoen euro vrij te maken. Met het geld wil de partij dat er 'safe houses' worden opgezet in landen waar genitale verminking vaak voorkomt.

In de opvanghuizen moeten meisjes en vrouwen niet alleen worden opgevangen, maar ook een toekomstperspectief worden geboden door middel van onderwijs en zorg, aldus Diks. "Deze barbaarse vorm van verminking moet de wereld uit, maar neemt helaas eerder toe dan af. Met het extra geld kan Nederland een grotere rol op zich nemen in de strijd tegen meisjesbesnijdenis."

De ChristenUnie, D66, VVD, PvdA en de Partij voor de Dieren steunen het voorstel. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn meer dan 200 miljoen vrouwen slachtoffer van genitale verminking in dertig landen in Afrika en Aziƫ.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie