Kamer laakt 'schijnheilige' D66-soldaat Ollongren
Binnenland

Kamer laakt 'schijnheilige' D66-soldaat Ollongren.

Leuke partij, dat D66. Echt werelds. U kunt zich ongetwijfeld allemaal de invoering van de sleepwet nog wel voor de geest halen. Daar was een hoop om te doen. Er kwam zelfs een referendum over waarbij u met een nipte meerderheid (49,4 procent tegenover 4 procent blanco en 46,6 procent voorstander) liet blijken geen heil te zien in de wet.

Die wet kwam er uiteindelijk toch. Wellicht nog erger is dat er nu aan het daglicht is gekomen dat Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken voorafgaand aan het referendum in bezit was van een zeer kritisch rapport over de sleepwet, maar dat (bewust) pas wereldkundig heeft gemaakt ná het referendum.

Een zeer fraai staaltje D66-politiek, mensen. Was dat rapport voorafgaand aan het referendum met de Kamer gedeeld, dan waren zaken wellicht anders verlopen. Dan was het percentage tegenstemmers waarschijnlijk een stuk hoger geweest.

Kamerleden zijn met stomheid geslagen. Zo wil VVD-Kamerlid Malik Azmani weten "wat Ollongren van haar eigen handelen vindt", eist de CDA-fractie opheldering, heeft de minister volgens de PVV "alle schijn tegen" en eist SP-Kamerlid Ronald van Raak "excuses". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →