Kamer roept communist Hugo de Jonge tot de orde

Kamer roept communist Hugo de Jonge tot de orde 

27 juni 2023 - 21:41

Het is op zich hartstikke belangrijk dat alle mensen een betaalbaar dak boven hun hoofd hebben en de krapte op de woningmarkt is dan ook een groot probleem. Dat valt niet te onderschatten, maar het is dan tegelijkertijd wel enorm jammer dat deze portefeuille in handen is van faal-minister Hugo de Jonge. Vandaag leed hij weer een nederlaag - in dit geval gelukkig maar.

Waar ging het vandaag in de Tweede Kamer over? Over het plan van Hugootje dat de gemeenten zouden mogen gaan bepalen aan wie woningbezitters hun huis zouden moeten verkopen, namelijk aan mensen met een laag- en middeninkomen. Dit zou dan gelden voor huizen met een waarde tot 355.000 euro. Je zou maar woningbezitter zijn. Altijd keurig je rente betaald, jarenlang hypotheek afgelost en dan dankzij onze polder Fidel Castro niet je huizen mogen verkopen aan wie je wil, bijvoorbeeld aan de hoogste bieder.

Nu is Hugo nog altijd gewoon Hugo en dat betekent dat veel dingen in zijn leven niet lukken. Zeg maar gerust: bijna niks. En zo is het dus ook niet gelukt dit stukje communisme door de Kamer te drukken. De Kamer zei: Hugo, je kan ons wat. Dit plannetje gaat mooi niet door voor bestaande huizen, alleen voor nieuw gebouwde huizen. Maar Hugo zou Hugo niet zijn als hij dit toch zou verkopen als een e-nor-me overwinning.

En hoe nu verder met de woningmarkt? Bouwen kan haast niet door de stikstofregels. De kleine particuliere belegger die ooit twee huisjes heeft gekocht voor de verhuur om in zijn of haar pensioen te voorzien is door Hugo allang de nek omgedraaid. Door toenemende regelgeving en een verplicht percentage sociale huur is bouwen voor projectontwikkelaars bijna niet meer rendabel en koop- en huurwoningen zijn nog altijd onbetaalbaar. Niet voor Wybren natuurlijk, die heeft het goed voor zichzelf geregeld, wel voor de gewone man.

Maar Hugo is ermee bezig! Zijn Huisvestingswet is door de Kamer, al in zeer afgeslankte vorm door de Kamer, al geloofd niemand dat dit de Woningmarkt ook maar een beetje gaat helpen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml