Kamer wil verscherpt reisadvies Turkije
Binnenland

Kamer wil verscherpt reisadvies Turkije.

Verschillende politieke partijen in de Tweede Kamer zijn eindelijk wakker geworden na de arrestatie van een Turkse Nederlander vanwege het beledigen van Erdogan. Ze dringen er nu bij minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) op aan om het reisadvies naar Turkije aan te scherpen. 

Want nu een Turks-Nederlandse burger is gearresteerd blijkt die Erdogan toch echt een eng mannetje te zijn. Hij had Erdogan een dictator en een dief genoemd en nu mag hij het land niet uit. "Kritiek op Erdogan wordt gezien als dat men gelieerd is aan Gülen", aldus CDA-Kamerlid Raymond Knops. Zijn partij en de SP zijn voorbeelden van partijen die blijkbaar eerst onder een steen gelegen hebben, maar nu wakker zijn en schriftelijke vragen hebben gesteld.

Niet dat dit op dit punt heel veel uithaalt. De Tweede Kamer heeft namelijk geen moer te zeggen over reisadviezen. Maar het zou zomaar kunnen dat Koenders nu ook wakker schrikt en het reisadvies gaat aanpassen, ook al lijkt het daar volgens het AD nog niet op. Op dit moment wordt alleen een reis naar het grensgebied van Syrië afgeraden. Het reisadvies naar Turkije is momenteel: wees alert en mijd demonstraties. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →