Kamervragen over steek-Syriër = 'verwarde man'
Binnenland

Kamervragen over steek-Syriër = 'verwarde man'.

Het zal tijd worden ook: dat het politiek correct wegzetten van een koelbloedige steekpartij als 'de daad van een verwarde man' wordt aangepakt. Gewoon de zaken benoemen zoals ze zijn, dan weet iedereen tenminste waar hij of zij aan toe is. 

Iemand die ogenschijnlijk vanuit het niets zijn mes trekt en willekeurig 'Allahu Akbar'-roepend drie mensen neersteek, kan toch moeilijk zonder aanvullend onderzoek alleen maar als 'verward' omschreven worden.

Toch was burgemeester Pauline Krikke er als de kippen bij om duidelijk te maken dat er verder niks achter deze daad gezocht dient te worden. Tuurlijk niet, lekker de koppen in het zand steken. We moeten tenslotte ook niet vergeten dat de bewuste steker eigenlijk een doodnormale jongen is.

Kamervragen

Gelukkig volgt niet iedereen braaf ja-knikkend de meute. Zo leidde de snelle mededeling dat de verdachte een verward persoon is, tot vraagtekens in de ogen van Theo Hiddema (Forum voor Democratie) en Madeleine van Toorenburg (CDA).

Een terrorist kan tenslotte ook best 'verward' zijn. De twee eisen daarom vandaag tekst en uitleg in de Tweede Kamer, meldt De Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →