'Kamil E. verkende op 23 juni de boel al voor moord op Peter R. de Vries'

'Kamil E. verkende op 23 juni de boel al voor moord op Peter R. de Vries' 

03 maart 2022 - 11:31

Kamil E., beter bekend als 'onwetende chauffeur' van Peter R. de Vries-moordenaar Delano G., heeft volgens het Openbaar Ministerie op 23 juni de omgeving al zitten verkennen.

Hij zou De Vries hebben gevolgd na een optreden in het RTL-programma Boulevard. Op beveiligingscamera's is te zien hoe hij op die dag achter de studio van RTL Boulevard langs loopt en De Vries volgt als die naar de parkeergarage loopt en even naar binnen keek toen De Vries in de garage was.

Zo bleek dat dit best wel een geschikte mogelijkheid is om de misdaadjournalist te vermoorden, wat zijn mattie Delano G. op 6 juli uiteindelijk deed. Het OM citeerde verder op deze derde tussentijdse zitting enkele berichten die de verdachten in de aanloop naar de moord hebben uitgewisseld. "Het gemak en de koelbloedigheid waarmee ze spreken over leven en dood geeft een macaber beeld", aldus de officier van justitie.

Een vooralsnog onbekend gebleven man (door justitie aangeduid als NN-man) schrijft onder meer, als hij een foto van De Vries stuurt: "Deze hond moet je hebben." Delano antwoordt: "Bro, ik schiet die kk ding dwars door zijn kk lichaam."

Behalve dat dit laat zien dat deze Delano nog wel een lesje in de Nederlandse taal kan gebruiken, onderstrepen deze teksten volgens het OM ook de volstrekte gewetenloosheid waarmee de verdachten te werk zijn gegaan. Zo volgt er na de moord nog een appje van Delano: "Bro, die kogel ging dwars door zijn hoofd. Twee keer. Alles spoot. Kk mooi."

Opdat u weet met wat voor lieden we te maken hebben. De rechtbank Amsterdam wil de strafzaak tegen de twee verdachten op 7 en 15 juni inhoudelijk behandelen. De uitspraak staat gepland op 7 juli.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml