Upd: OM eist levenslang voor moord op Peter R.

Upd: OM eist levenslang voor moord op Peter R. 

07 juni 2022 - 19:30

Je moet wat als het bewijs overduidelijk is. Kamil E., naar eigen zeggen zonder het te weten chauffeur van de moordenaar van Peter R. de Vries, heeft verklaard dat hij op de noodlottige 6 juli niet één, maar twee personen van Rotterdam naar Amsterdam heeft vervoerd.

Deze derde persoon zou een Poolse man zijn die na Delano was uitgestapt en "iets moest doen". Kamil komt daar nu pas mee, omdat hij eerder naar eigen zeggen niets wilde zeggen "omdat hij niet is aangehouden".  Waarom zou je dat ook doen als je onschuldig bent, nietwaar? Van een mogelijke derde persoon is overigens niets te zien op camerabeelden. Kamil en Delano zeggen niets te hebben gedaan maar gek genoeg zijn hun dubbelgangers wel veelvuldig te zien.

Delano zegt overigens niks over de derde persoon: "Ik beroep me op mijn zwijgrecht", is het enige wat hij (al de hele tijd) zegt. Vandaag komt de officier van Justitie met een strafeis. Verder werden er beelden van de moord getoond. Op de beelden is te zien dat de 'onbekende Poolse man' of gewoon Delano hem van achteren heeft benaderd.

De rechtbank waarschuwde de volle rechtszaal tevoren voor het schokkende karakter van de beelden. De Vries' dochter Kelly verliet daarop tijdelijk de zaal. Op andere beelden is de vluchtende schutter te zien. Al om 19.31 uur zou hij een bericht hebben gestuurd aan een vooralsnog onbekend gebleven man die de moordaanslag op afstand zou hebben geregisseerd. Daarin staat onder meer dat hij De Vries "dwars door zijn kk hoofd en lichaam" heeft geschoten en dat het slachtoffer dood is, "kk-dood".

Update:

De strafeis is geformuleerd: als het aan het OM ligt dan verdwijnen de 22-jarige Delano en de 36-jarige Pool Kamil E. allebei levenslang achter de tralies. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml