'Kan Den Haag het een keer over echte problemen hebben?'

'Kan Den Haag het een keer over echte problemen hebben?' 

07 oktober 2022 - 10:11

Het land staat in brand: er is een energiecrisis, de inflatie is naar recordhoogtes gestegen en mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen. Toch krijg je af en toe de indruk dat de heren en dames politici in Den Haag niet echt snappen hoe ernstig de situatie in Nederland is.

In de nieuwe aflevering van Op z'n Kop! spreekt Marianne Zwagerman haar verbazing en frustratie hierover uit: "Naar wat voor een land zijn wij onderweg? We hebben een torenhoge inflatie en mevrouw Kaag schrikt daar dan van zegt ze, je bent verdorie de minister van Financiën!"

De extreme gasprijzen dringen nu ook door in de chemische industrie, dat nu deels stil valt. Klinkt niet erg maar de chemische industrie is juist de basis van alles. Zij maken grondstoffen die ze bijvoorbeeld in ziekenhuizen gebruiken of verpakkingen voor wat je in de supermarkt koopt. Zo was er het nieuws over de HAK-fabriek die tijdelijk stil is gelegd, maar in Den Haag gaat het daar niet over: "De Titanic is al voor 7/8ste gezonken maar tijdens de Algemene Financiële Beschouwingen gaat het over of tampons gratis moeten worden, ja sorry hoor!", zegt Zwagerman.

Het lijkt wel niet tot de politiek door te dringen en ze doet dan ook een oproep: "Kunnen we het alsjeblieft over de grote problemen hebben? Het gaat over dat mensen teveel bestellingen doen bij een webshop en oh oh dat is zo slecht voor het milieu, als we nog drie weken wachten kan er niemand wat bij een webshop bestellen want dan zijn we allemaal failliet!"

Luister hier naar de nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml