Kandidaat-raadslid PVV weg om banden met 'motorbende'
Binnenland

Kandidaat-raadslid PVV weg om banden met 'motorbende'.

Het blijkt toch wel eens temeer dat Geert Wilders omstreden figuren selecteert voor de gemeentefracties van zijn partij. Ditmaal is het een kandidaat-raadslid in het Groningse Pekela die opstapt, vanwege zijn banden met een bepaalde motorclub.

Dat bevestigt de fractievoorzitter van de PVV-Groningen, Ton van Kesteren. Kandidaat Jan Wekema is aspirant-lid van de omstreden motorclub Black Sheep, door politie en justitie beschouwd als een criminele bende.

"Wekema heeft me vanmorgen gebeld en gezegd dat hij de PVV er niet mee wil belasten", zegt Van Kesteren tegen De Telegraaf. Mocht hij nou toch gekozen worden om in de raad te zitten - de kandidatenlijst is al definitief - dan zal hij zijn zetel ter beschikking stellen.

Het aspirant-lid van Black Sheep was altijd heel open over zijn hobby en kreeg een Verklaring Omtrent Gedrag toen de PVV daarom vroeg, dat was blijkbaar voldoende. Van Kesteren vindt het bovendien allemaal wat overdreven, hij noemt de motorclub "een toerclub, daar zitten wat stoere binken tussen, dat is alles".

Alle artikelen geladen. Overzicht →