Kandidaat-raadslid Utrecht vast voor plofkraak 

19 maart 2018 - 16:52

Kijk, dit is dus precies de reden waarom D66-minister Kajsa Ollongren wil dat partijen hun kandidaten gaan screenen. Nu blijkt dat Steven Kilian, kandidaat-raadslid voor de lokale partij Stadsbelang Utrecht, op dit moment vastzit omdat hij verdacht wordt van een mislukte plofkraak.

Het ergste van alles is dat Kilian in 2014 al eens eerder is veroordeeld, toen voor zware mishandeling. Deze keer zou de nummer 10 van Stadsbelang Utrecht samen met twee andere mannen een pinautomaat in het Gelderse Druten hebben willen opblazen. Niet helemaal hetzelfde, maar toch een recidivist te noemen dus.

Gelukkig maar dat Ollongren inmiddels een plan heeft gepresenteerd om dit soort typetjes voortaan buiten de politieke deuren te houden. Stadsbelang Utrecht noemt het nieuws over hun gevangen collega 'verschrikkelijk', hoewel lijsttrekker Cees Bos in het AD benadrukt dat hij slechts verdachte is en dat hij nog niet is veroordeeld. Dat is namelijk minder erg.

Zin in een crimineel in de Utrechtse gemeenteraad? Dan heeft u pech: u kunt wel op hem stemmen (want de stemlijsten zijn al lang en breed definitief, maar hij heeft al beloofd zijn eventuele zetel af te staan. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie