Kankerstichting weigert geld van seksclub
Binnenland

Kankerstichting weigert geld van seksclub.

De Apeldoornse stichting 'kLeef, die mensen met kanker en hun familie ondersteunt, heeft waarschijnlijk genoeg geld in kas, want de nobele stichting heeft een gift teruggestort naar de weldoener. De echte reden van de teruggave is volgens 'kLeef omdat het gaat om een gift van Beekbergense seksclub De Villa.

De luxe seksclub won afgelopen zaterdag een drakenbootrace en besloot het gewonnen geld aan een goed doel te geven. Toen de organisatie van de race voorstelde het aan de stichting te geven die kankerpatiënten helpt leek dat de seksclubbazen dat een goed idee. 

Er werd zelfs een overhandiging van de cheque geregeld, ook al wilden de eigenaren van de club er geen ruchtbaarheid aan geven. Toen de kankerstichting toch lucht kreeg van de donatie-origine begonnen de alarmbellen te rinkelen en weigerden ze. De stichting wil de mensen die ze helpt niet voor de schenen schoppen en daarom wil de stichting de donatie niet, weet De Stentor.

Landelijk weigeren ze niets

FightCancer, een ander goed doel dat strijdt tegen kanker, was het officiele goede doel van de drakenbootrace. Die stichting geeft aan dat ze, net als het grote KWF, nimmer een schenking weigeren. In eerste instantie was er verwarring rondom de stichting waar het geld voor bedoeld zou zijn, omdat er gesproken werd van het KWF, terwijl het om een lokale variant gaat van het KWF. De Villa heeft daarom ook de Facebook-post waarin ze het één en ander uitlegt offline gehaald, omdat de landelijke KWF veel negatieve berichten over zich heen kreeg aan de hand van de weigering van de lokale stichting.

Alle artikelen geladen. Overzicht →