Kantoorpersoneel PostNL gaat meebezorgen
Binnenland

Kantoorpersoneel PostNL gaat meebezorgen.

Het is chaos bij PostNL, nu het bedrijf er al geruime tijd niet in slaagt postbezorgers te strikken en hen ook nog eens niet vast weet te houden. Dat heeft dan weer als resultaat dat post veel te laat bezorgd wordt en dat levert naast slechte statistieken ook nog eens een hoop boze mensen op. In een poging dit tegen neemt het bedrijf rigoureuze maatregelen: kantoorpersoneel moet gaan meebezorgen.

In een schrijven aan het vijfhonderd-koppige aantal kantoormedewerkers in Den Haag en Hoofddorp wordt gesmeekt of de stafleden alsje alsje alsjeblieft één wijk per persoon willen bezorgen deze maand.

Vijfhonderd managers dienen zo snel mogelijk een Excel-lijst aan te leveren met daarop de namen van bereidwillige medewerkers.

Vakbond FNV reageert bezorgd: Als het in september al niet lukt met de bezorging, hoe moet het dan met Kerstmis en oud en nieuw, de drukste periode in het jaar?", zegt bestuurder Ger Deleij. Afgelopen jaar viel de decemberpost bij veel mensen pas half januari op de mat.

Schrik dus niet als er binnenkort een poppetje gehuld in maatpak uw tuinpad opwandelt met een brief. Het is waarschijnlijk geen deurwaarder.

Alle artikelen geladen. Overzicht →