Kappen met dat stikstofgedoe en bekommer je om échte problemen

Kappen met dat stikstofgedoe en bekommer je om échte problemen 

28 augustus 2022 - 12:58

We kunnen het over het toneelstuk hebben dat Tweede Kamer heet, of over de échte wereld. Toch even naar Den Haag: de MinPres probeert zijn kikkers in de kruiwagen te houden en heeft maling aan burgers, de man die ooit MinFin was probeert de opheffing van het CDA onder zijn leiderschap te vermijden.

Wie aan de zijlijn staat roept ‘nieuwe verkiezingen’ maar wat we dan krijgen, is alleen maar speculatie. Het is niet uitgesloten dat de MinPres opnieuw MinPres wordt – VVD-stemmers gaan tenminste naar de stembus. De rest moppert alleen maar tegen de tv en op internet. En aangezien de VVD-poppetjes anti-asielzoekersbeleid uitkramen, zullen de verkiezingen wel aan de horizon in zicht zijn gekomen. Want dat asielbeleid is al sinds Rita Verdonk in handen van de Vuhvuhdéh! Dus allemaal niet zo verbaasd doen, dat de grenzen open staan, de tenten leeg zijn en de wc’s tekort schieten. En al helemaal niet zo verbaasd doen dat asielzoekers wél huisvesting krijgen en Nederlanders niet: ook te danken aan VVD-minister en het handige allesdoekje Stef Blok. Sociale woningbouw afgestoten en verkocht aan het buitenland, onbetaalbare koopwoningen voor teruggekregen. Nou ja, onbetaalbaar voor iedereen die niet van de Vuhvuhdéh is, hé? Wel bij de les blijven!

Nee, dan nu ff belangrijke echtemensenproblemen. De energierekening. Mijn termijn liep af en het nieuw te betalen voorschot werd me via de mail medegedeeld: € 1299,-.

Het moet nog tot me doordringen, het is nog maar een getal maar ik weet wel dat het getal 130% meer is dan mijn vorige maandtermijn van € 575,- en meer dan 30% hoger is dan mijn hypotheek. Kort samengevat betekent het dat ik mijn energierekening helemaal niet kan betalen. En ik zal de enige niet zijn. Degenen aan wie ik het vertel, geloven het niet. Degenen aan wie ik het screenshot doorstuur, zeggen dat er een fout gemaakt moet zijn @eneco. Via Twitter benaderde een energie-consultant me: “Je hebt een contract voor onbepaalde tijd en dat moet je omzetten.” In hypotheektermen is een contract voor onbepaalde tijd, juist zekerheid, net zoals het dat in werkgeversland is. Onbepaalde tijd = zekerheid. Nee werd me verteld. “Onbepaalde tijd betekent variabel: je energiekosten stijgen mee met de marktprijs. En geloof me: deze winter gaat dit bedrag nog een keer over de kop dus het klinkt tegenstrijdig maar je moet nú tegen iets hogere kosten bij partij XYZ je termijnbedrag op vast zetten.”

Alleen partij XYZ schijnt dat nog te doen, en dan alleen voor ondernemers met een kvk-inschrijving. Dit gesprek vond 48 uur geleden plaats, ik kan het inmiddels reproduceren en het dringt tot me door: 1300 euro aan energielasten is 2600 euro bruto verdienen, is gewoon een maandsalaris voor gemiddeld Nederland. Geen hond en mens in Nederland die nog snapt waarom niet alle Groningers gewoon 500.000 euro of meer voor hun huis krijgen (als je boeren kunt uitkopen, is dit natuurlijk appeltje eitje) waarna de Groningse gaskraan wagenwijd open kan. Rücksichtlos open. In qronatijd kon alle onzin onmiddellijk en gold het adagium: we doen dit saaaaaammeeeennnnnnn. Destijds al een selectief samen, inmiddels totaal overboord.

Het toneelstuk dat Tweede Kamer heet, verdient niet alleen nieuwe acteurs maar vooral een nieuwe acte. Kappen met dat stikstofgedoe en bekommer je om échte problemen. MinPres en meneer die ooit MinFin was. Iemand nog een schoorsteenveger? Ik gooi deze winter 24/7 de openhaard aan, en verhuis naar de woonkamer. Dat zal die stikstofproblematiek leren! En de Russen ook!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.