Kassa: 'Collega is een aap' onvoldoende voor ontslag; vrouw vangt 8K

Kassa: 'Collega is een aap' onvoldoende voor ontslag; vrouw vangt 8K 

01 augustus 2023 - 13:04

Een opmerkelijk verhaal in het AD van gisteren. De krant schrijft dat een Poolse magazijnmedewerkster die haar collega had uitgemaakt voor 'aap' en gezegd had dat een busje stinkt want 'je kunt ruiken dat er een zwarte man in heeft gereden' de zak heeft gekregen maar volgens de kantonrechter in Rotterdam is dit niet terecht. En daarom krijgt de vrouw ongeveer 8.000 euro op haar rekening gestort.

Het gaat om iemand die werkte voor een groothandel in medische hulpmiddelen voor de scheepvaart in Hoogvliet. Ze zou zich al vaker laatdunkend hebben uitgelaten over moslims en mensen met een donkere huidskleur en uiteindelijk was de maat voor de directie dus vol.

Ontslag op staande voet volgde. Maar dat is niet terecht, want de vrouw in kwestie had geen eerste waarschuwing en ook geen laatste waarschuwing ontvangen. Kennelijk kun je zelf niet bedenken dat dit gedrag niet oké is, maar goed.

De kantonrechter fluit dit bedrijf dus terug. Tevens moet het bedrijf op het eigen intranet waar een bericht over de reden voor ontslag stond rectificeren. De vrouw - die zelf ook geen trek meer heeft in een baan daar - kan ongeveer 8000 euro aan vergoedingen op haar rekening bijschrijven. Kassa!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml