Kassa! 'Ook Eerste Kamer stemt in met vast minimumloon/uur'

Kassa! 'Ook Eerste Kamer stemt in met vast minimumloon/uur' 

14 februari 2023 - 15:06

Is dat even fijn! De Eerste Kamer heeft met ruime meerderheid ingestemd met een wetsvoorstel van PvdA en GroenLinks voor een minimumuurloon. Dat betekent dat het binnenkort dus wél uitmaakt of u per week 36 uur werkt of 40 uur: nu krijgt u nog hetzelfde bedrag.

Met de invoering van een minimumloon per uur willen de linkse partijen "rechttrekken wat krom is en ervoor zorgen dat veel mensen erop vooruitgaan", aldus PvdA-Kamerlid Barbara Kathmann. Gaan mensen er dan ook op vooruit? Jazeker. De verwachting is dat dit voor sommigen wel 200 euro per maan kan schelen.

"Het minimumloon is de bodem die we met elkaar afspreken voor werk in Nederland", zegt GroenLinks-Kamerlid Senna Maatoug. Met de nieuwe wet is er volgens haar "geen enkele onduidelijkheid meer" over wat iemand minimaal per uur hoort te krijgen. 

De Tweede Kamer stemde eerder al met een overweldigende meerderheid in met het wetsvoorstel van de hand van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Alleen Forum voor Democratie was tegen. In de Eerste Kamer stemde die partij opnieuw tegen, net als de van FVD afgesplitste senatoren Paul Frentrop en Theo Hiddema.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml