Kassa! Politie vindt 2,2 mln euro cash in horecapand
Binnenland

Kassa! Politie vindt 2,2 mln euro cash in horecapand.

Hoe kan dit ook anders in lievemenschenstad Amsterdam? In de Turkse feesttent Dido Events aan de Jan van Galenstraat heeft de politie vorige week bijna 2,2 miljoen euro aan cash gevonden. Ook zijn er vuurwapens aangetroffen

Het Actiecentrum Ondermijning van de politie Amsterdam had de zaak al een tijdje in het vizier. Agenten merkten dat zware criminelen daar hun geld uitgaven en 'zakendeden'. Uiteindelijk volgde de inval.

"We kregen zicht op Dido omdat er feestjes werden gehouden waar zware criminelen op afkwamen. Kort hierna ontvingen we informatie dat een crimineel lid van de familie T. samen met een andere crimineel in cocaïne zou handelen. Het bedrijf zou besloten feesten mogen geven, maar was niet in bezit van een vergunning voor commerciële feesten”, vertelt een woordvoerster aan De Telegraaf.

In totaal werd acht mensen opgepakt, zij worden verdacht van vuurwapenbezit en witwassen. Er zitten momenteel nog drie vast: Amsterdammers van 28, 46 en 48 jaar. De andere vijf zijn voorlopig op vrije voeten, maar gelden nog wel als verdachten. Zij zijn tussen de 20 en 53 jaar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →