Katsjing! 'Bitcoin gaat 120K aantikken'

Katsjing! 'Bitcoin gaat 120K aantikken' 

11 juli 2023 - 11:58

De bitcoin. Sommige mensen zijn er bang voor, maar u moet toch langzamerhand gaan overwegen om toch een deel van uw spaargeld in dit digitale goud te steken (voor zover u dit nog niet heeft gedaan). Momenteel moet er 30K neergelegd worden voor 1 bitcoin, maar de bank Standard Chartered verwacht dat de prijs eind volgend jaar zal zijn gestegen tot maar liefst 120.000 dollar.  

En dat is kassa! 120.000 dollar is namelijk evenveel als 109.000 euro. Moet u eens bedenken wat u gaat doen met 109.000 euro. Dat is toch +/- 1453 keer uw tank volgooien aan de pomp, of ongeveer een vijfde (21 procent) van de gemiddelde prijs van een woning in onze prachtige onbetaalbare hoofdstad Amsterdam én dat staat ook nog eens gelijk aan ongeveer 175 keer met KLM op en neer vliegen naar Griekenland.

Kortom, investeren in die hap! Eerder verwachtte Standard Chartered overigens nog 'slechts' een stijging tot 100K dollar, de verdere verhoging van de prijsprognose is het gevolg van de onderschatting van de impact die de hogere winstgevendheid van de zogeheten miners zal hebben op het verminderen van het aanbod van bitcoins op de markt.

De beloning die zij ontvangen voor hun werk wordt namelijk gehalveerd. Die halvering vindt elke vier jaar plaats en gaat net zo lang door totdat de beloning uiteindelijk op nul uitkomt. Op dat moment is namelijk het maximale aanbod van 21 miljoen bitcoins bereikt en komen er geen nieuwe bitcoins meer bij. En dus worden de bestaande bitcoins duurder en duurder.

Er worden trouwens wel vaker forse prijsvoorspellingen gedaan voor de bitcoin. Een van de meest optimistische is die van Cathie Wood. De oprichter en baas van investeringsbedrijf Ark Invest verwacht dat de cryptomunt in 2030 een waarde van 1 miljoen dollar zal bereiken. Ook vindt er weleens een daling plaats. Bijvoorbeeld als de cryptomarkt weer eens wordt opgeschrikt door fraude, diefstal en schandalen zoals het omvallen van het grote handelsplatform FTX vorig jaar.

Maar ja, boeie! 120.000 dollar. Wat. Een. Geld!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml