Katsjing! 'Miljardenwinst voor biergigant Heineken'

Katsjing! 'Miljardenwinst voor biergigant Heineken' 

15 februari 2023 - 11:19

Wij kunnen het ons nauwelijks voorstellen, maar de tap draait op volle toeren bij biergigant Heineken. Het afgelopen jaar werd niet alleen een veel hogere omzet geboekt, maar door de gestegen prijzen werd er ook nog eens lekker veel winst gemaakt.

In plaats van dat de prijzen dan weer een beetje omlaag gaan. Nee, natuurlijk niet! Heineken behaalde vorig jaar een hogere omzet en winst door een combinatie van hogere prijzen, grotere hoeveelheden verkocht bier en een verschuiving naar premiumbieren. Vooruitblikkend op 2023 verwacht Heineken dat de kosten voor ingrediënten en energie per hectoliter bier met zo'n 16 tot 19 procent zullen stijgen. Het bedrijf is van plan het grootste deel van die extra uitgaven terug te verdienen door de prijzen voor zijn bieren verder te verhogen.

Alles voor nog meer winst. En dat terwijl wij op de redactie uit betrouwbare bron weten dat er echt beter bier te krijgen is. Hoe dan ook: de omzet kwam uit op ruim 34,6 miljard euro. Als overnames en de verkoop van bedrijven niet worden meegerekend stegen de opbrengsten met 19 procent. De aangepaste nettowinst, voor eenmalige uitgaven en afschrijvingen, steeg met bijna 31 procent tot 2,8 miljard euro. Daarbij hielp het ook dat Heineken wereldwijd minder belasting hoefde te betalen.

Kortom, het bier de champagne kan op het hoofdkantoor ontkurkt worden. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml