Katsjing! 'Politie ving vorig jaar 12,5 miljoen aan contant geld'

Katsjing! 'Politie ving vorig jaar 12,5 miljoen aan contant geld' 

27 januari 2023 - 10:39

Daar kun je nog eens veel vrijdagmiddagborrels voor houden! Het is een speciale unit van de landelijke eenheid van de politie bij controles van voertuigen gelukt om maar liefst 12,5 miljoen euro aan contanten te onderscheppen. Het Flexibel Interventie Team (FIT) zag ook een flinke toename van het aantal onderschepte wapens, 193 stuks werden in beslag genomen.

Die enorme hoeveelheid cash komt allemaal door de florerende drugshandel in Narcostaat Nederland en het feit dat oost-Europese bandieten uw woning leegroven omdat ze vrij spel hebben door het verdwijnen van grenscontroles. 

Gelukkig hebben we dus het FIT-team van de politie. Het team controleert voertuigen op basis van verkeersovertredingen, gezond verstand, ervaring en etnisch profileren 'eigen inzicht'. En via het zogenaamde ANPR-systeem, waarmee camera’s op de snelwegen automatisch kentekens controleren, meldt De Telegraaf.

Naast heel veel cash werd in het afgelopen jaar ook een recordaantal wapens onderschept: 193, waaronder vijftig vuurwapens. Een paar jaar geleden waren dat er nog hoogstens tien. Ook werden er meermalen zware explosieven onderschept, zoals semtex.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml