Keffertje Sophie Hermans (VVD) is geen stuiver waard

Keffertje Sophie Hermans (VVD) is geen stuiver waard 

06 juni 2023 - 14:52

Mocht je denken dat je eigen leven een puinhoop is, dat alles verkeerd gaat, heb je het gevoel dat je niet meer weet welke koers je aan het varen bent en heb je het idee dat je de grip op je leven aan het verliezen bent, kijk dan even goed hoe het met de VVD gaat. Je voelt je daarna geheid beter.

Want laten we wel wezen, het blijft ongekend hoe een ooit standvastige partij als de VVD is afgegleden. De partij waarvan je ooit wist waar het voor stond, bij uitstek een partij van grote persoonlijkheden, een partij waarvan zelfs linkse mensen blij waren dat het bestond omdat de salonsocialisten van de PvdA zich heerlijk konden ergeren aan karakters als Hans Wiegel, Frits Bolkestein en de in hun ogen altijd veel te zuinige Gerrit Zalm. Nu is alles anders. Het partijcongres van afgelopen weekend maakte dat andermaal pijnlijk duidelijk. Als een etterende wond die maar niet wil helen werd duidelijk waarom de VVD al heel lange tijd geen VVD meer is. De partij mist sterkte individuen en heldere geesten die moeilijke problemen de baas zijn met lef en doortastendheid. Die moeilijke keuzes durven te maken en, niet in de minste plaats, de uitstraling hebben om dit te doen.

En dit alles heeft een naam: VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans.

En het onderwerp waarbij dit zo zichtbaar wordt: het slappe VVD-asielbeleid.

En onder wiens leiding het asielbeleid eigenlijk allang geen beleid meer is, maar steeds meer een bak ellende begint te worden: VVD-premier Mark Rutte.

Terwijl manager Rutte uit angst voor coalitiepartner D66 geen duidelijk, hard en fair VVD-asielbeleid durft te maken en zijn voormalig tassendrager Hermans haar baan als controleur van de macht niet serieus durft te nemen uit angst haar eigen VVD-carrière te dwarsbomen, nemen de aantal asielzoekers in Nederland exorbitante aantallen aan. De NOS berichtte vorige maand dat de komende jaren vele duizenden asielzoekers méér naar Nederland komen dan het kabinet eerst dacht. Het aantal asielzoekers dat wordt verwacht in 2023 ligt volgens het hoogste scenario iets boven de 76.000 personen. En zo schreef de NOS: 'Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft over een paar jaar mogelijk honderdduizend bedden in de opvang nodig. Bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) veroorzaakt de toename een achterstand van tienduizenden asieldossiers extra.'

En nu al piept en kraakt de situatie in Ter Apel! De bewoners van het kleine Oost-Groningse dorpje voelen zich niet gezien, in de steek gelaten en betalen de prijs voor het gebrek aan beleid. Het ooit zo rustige en vredige dorpje barst uit zijn voegen. De bewoners zijn de wanhoop nabij. Ze willen oplossingen en daadkracht zien. Het is geen wonder dat zij al veel langer hun heil zoeken bij andere partijen dan de VVD, de partij die problemen laat ontstaan, vervolgens op congressen heel stoer roept dat er nu eindelijk ingegrepen moet worden om vervolgens niks te doen behalve verder praten.

Sophie Hermans zou haar taak als volksvertegenwoordiger van de grootste rechtse partij serieus moeten nemen en laten zien dat zij, en daarmee de VVD, de asielproblematiek een serieus onderwerp vindt. Op het VVD-congres sprak ze als een keffend hondje richting Rutte dat hij op moest schieten met het asielbeleid. Maar Rutte weet als geen ander dat hij van poedeltje Hermans niets te vrezen heeft. Waar Rutte zich laat gijzelen door de linkse partij D66, gijzelt Hermans zichzelf en de VVD uit angst carrière mis te lopen. Geen knip voor de neus waard.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml