Kei op de weg leggen: tot een jaar de bak in en 150 uur schoffelen
Binnenland

Kei op de weg leggen: tot een jaar de bak in en 150 uur schoffelen.

Drie jongens van negentien, achttien en zeventien jaar uit Schijndel hebben 'slechts' tot een jaar jeugddetentie gekregen, waarvan ook nog eens de helft voorwaardelijk, vanwege poging tot moord. Omdat ze in de nacht van 24 juni 'voor de lol' een zware kei midden op de weg hadden gelegd knalde een zwangere vrouw met haar auto tegen een boom.

Volgens de rechtbank namen de jongeren tijdens die nacht bewust het risico dat iemand tegen de kei zou rijden en zou sterven. Daarom is er volgens de rechter sprake van een poging tot moord.

De jongste verdachte kreeg een lichtere straf (10 maanden), want hij zou verminderd toerekeningsvatbaar zijn geweest. Ook moeten ze alle drie 150 uur schoffelen. Gek genoeg nam tijdens het proces niemand zijn verantwoordelijkheid: de drie 'vrienden' wezen allemaal naar elkaar als schuldige.

De vrouw knalde door het ongeluk tegen een boom en moest met een traumahelikopter worden afgevoerd. Later bleek dat ze een incomplete dwarslaesie had opgelopen. Of ze ooit nog kan lopen is nog maar de vraag. Gelukkig kwam de baby uiteindelijk gezond ter wereld.

Alle artikelen geladen. Overzicht →