Keihard statement: Europa schrijft Orbán brief om antihomowet

Keihard statement: Europa schrijft Orbán brief om antihomowet 

23 juni 2021 - 11:58

Nou daar zal hij vast wakker van liggen. De Europese Commissie onderneemt keiharde stappen tegen Hongarije om de 'antihomowet' die daar wordt ingevoerd: Orbán kan binnenkort een brief waarin 'juridische zorgen' worden geuit op de deurmat verwachten.

Zoals u misschien heeft meegekregen verbiedt de wet onder andere scholen, bibliotheken en media jongeren te 'confronteren' met onder meer homoseksualiteit en geslachtsverandering. 'Homo-promotie' wordt dat daar genoemd, want alles wat niet in het hokje mannetje-vrouwtje past schijnt in de ogen van Orbán en co. rare propaganda te zijn, of zoiets. De wet is nog niet van kracht, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Gevolg is dat heel Europa op zijn achterste benen staat. Zo vond het stadsbestuur van München het een goed idee om tijdens de EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije het stadion in regenboogkleuren te kleuren. Alleen mag dit niet van de UEFA (die zijn namelijk altijd bang om een standpunt in te nemen). Andere gebouwen in de Duitse stad worden wel versierd.

Ook verschillende politici spraken schande van de nieuwe wet. Zo noemde Mark Rutte het al "echt onacceptabel". Ons landje en dertien andere EU-landen maanden de Europese Commissie gisteren om in actie te komen tegen Hongarije. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen noemt de wet "een schande" en zegt nu dat ze haar verantwoordelijke Eurocommissarissen geïnstrueerd heeft om een brief te schrijven naar de Hongaarse autoriteiten "om onze juridische zorgen uit te drukken".

Orbán kan dus binnenkort een brief verwachten. Dat zal hem leren! Overigens kan de Europese Commissie momenteel ook niet veel meer doen omdat de wet officieel nog niet is ingevoerd. Wanneer dit wel het geval is wordt gekeken naar meer brieven sturen verdere strafprocedures.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml