Kenianen des duivels om spoorverbinding
Buitenland

Kenianen des duivels om spoorverbinding.

De geplande aanleg van een spoorlijn in het Nairobi National Park in Kenia is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Vandaag hebben tientallen mensen hun onvrede over het besluit kenbaar gemaakt door middel van spandoeken.

Het Nairobi National Park is het oudste nationale park van het land. Als het aan de Chinese ontwikkelaars van de spoorverbinding ligt, zal er een kilometers lang spoor dwars door de woonplaats van leeuwen, luipaarden en giraffen komen te liggen.

Dit gaat er bij de milieuactivisten niet in. Bij de demonstratie waren spandoeken te zien met teksten als "verkracht ons park niet" en "blijf van ons erfgoed af." Zij zijn vooral bang dat de treinverbinding het leven van de wilde dieren zal bedreigen. De directeur van het park ziet echter geen probleem. Het spoor komt op een verhoging te liggen, waardoor de dieren er volgens de directeur geen hinder van zullen ondervinden.

Nog niet definitief

Het besluit tot het aanleggen van de lijn is nog niet definitief. De Keniaanse overheid moet hier nog officieel toestemming voor geven, zo meldt de NOS.

Alle artikelen geladen. Overzicht →