Kerk betaalde pedo
Binnenland

Kerk betaalde pedo.

De veroordeelde pedofiel Danny D. uit Koudekerk aan den Rijn is door de protestantse kerk in Hazerswoude-Dorp voorzien van enkele honderden euro's om woonruimte te kunnen financieren. Weet u dus ook weer waar uw collecte-centjes mede aan besteed worden.

De 41-jarige D. hoorde afgelopen week een gevangenisstraf van zeven jaar in combinatie met tbs en dwangverpleging tegen zich eisen. De pedo zou een 13-jarig meisje hebben misbruikt en zich daarnaast nog aan een ander meisje hebben vergrepen. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, bleek de man ook nog in het bezit te zijn van een flinke portie kinderporno. Hier werd hij trouwens in 2011 ook al voor veroordeeld, zo weet de Telegraaf.

In 2007 trouwde de kindermisbruiker met een destijds minderjarig meisje en bakte hier kinderen mee. De ouders van dit meisje zijn trouwe en goedgevige leden (lees: klanten) van de protestantse gemeente in Hazerswoude-Dorp. Daardoor klopte de reclassering bij de kerk aan met het verzoek wat centjes beschikbaar te stellen voor Danny. De twee tortelduifjes zelf waren inmiddels uit elkaar.

Geniepig

Het feit dat de crimineel geen lid van de kerk is, leidde binnen het kerkelijk bestuur tot grote verdeeldheid. Uiteindelijk werd de voorzitter van de kerk onder immense druk gezet, waardoor er 400 euro werd overgemaakt naar D. Dit werd overigens in het geniep gedaan, aangezien de namen bewust niet in de notulen vermeld werden.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →