'Kerkhof voor verraders' in Istanboel
Buitenland

'Kerkhof voor verraders' in Istanboel.

Voor omgekomen betrokkenen bij de Turkse couppoging is geen plek op reguliere begraafplaatsen in Istanboel, zegt burgemeester Kadir Topbas. Omdat de lijken van putschisten nergens welkom zijn heeft de stad een apart terrein aangekocht voor hun teraardebestelling. 

"Voorbijgangers zullen vloeken naar degenen die er begraven liggen en die zullen daarom geen rust kennen", zei Topbas volgens nieuwssite Hürriyet gisteren tegen anti-coup demonstranten. Hij noemt de locatie "het kerkhof voor verraders". 

De Turk voegde daaraan toe dat de gouverneur van de provincie Ordu zelfs helemaal geen begrafenissen van gedode opstandelingen op officiële kerkhoven toestond. "Een familie daar nam het dode lichaam mee en begroef het in hun tuin, ik feliciteer de gouverneur. (...) Plegers van de staatsgreep kunnen niet van de hel worden gered", aldus Topbas.

Gisteren werd al bekend dat betrokken militairen een religieuze begrafenisplechtigheid door het Turkse Godsdienstdepartement Diyanet op hun buik kunnen schrijven. Dat geldt niet voor personen die onder dwang deelnamen aan de putschpoging. 

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →