Kerkschutter: Geen psychiatrische evaluatie, want Joden
Buitenland

Kerkschutter: Geen psychiatrische evaluatie, want Joden.

Dylann Roof, de extreemrechtse vuurwapenmaniak die vorig jaar in Charleston negen zwarte kerkgangers doodschoot, peinst er niet over zich ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren. Hij wil namelijk geen psychiatrisch onderzoek ondergaan omdat de psychiatrie volgens de mini-Hitler een 'Joodse wetenschap' is. 

"Het is een Joodse uitvinding en het doet niets anders dan ziektes verzinnen en mensen vertellen dat ze problemen hebben terwijl ze die helemaal niet hebben," vermeldde Roof in een begeleidend schrijven. Roof laat daarmee zien hij wel heel principieel is in zijn haat tegen alles wat anders is: hij riskeert namelijk de doodstraf, zo meldt Metro.

Een jury heeft Roof al schuldig bevonden aan de racistische moordpartij. In januari vindt de zitting plaats waarin bepaald wordt of het heerschap de doodstraf of levenslang krijgt. Roof heeft voor de gelegenheid al zijn advocaten de laan uitgestuurd en zal zichzelf verdedigen. Hij is namelijk bang dat zijn advocaten gĂȘnante verhalen uit zijn jeugd gaan opduiken om zijn leven te redden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →