Terug
16/3 Kernenergie: Mark Harbers (VVD) en Joris Thijssen (PvdA) in debat

16/3 Kernenergie: Mark Harbers (VVD) en Joris Thijssen (PvdA) in debat 

16 maart 2021 - 12:00

Kernenergie: een taboeonderwerp dat dit jaar opnieuw in de verkiezingsprogramma’s ter sprake komt. Is kernenergie dé energiebron waarmee we de klimaatdoelen gaan halen of is het een tikkende tijdbom? Wat zijn de risico’s? En hoeveel kost het nou eigenlijk? Mark Harbers (VVD) en Joris Thijssen (PvdA) gaat met elkaar in debat in De Hofbar.

De discussie over kernenergie bereikte zijn hoogtepunt toen premier Mark Rutte tijdens het RTL-verkiezingsdebat opperde dat een tweede kerncentrale gebouwd kan worden in Groningen. Tot grote onvrede van de Groningers en veel andere Nederlanders, want moeten we wel nog een kerncentrale willen, en is kernenergie überhaupt een duurzame energiebron?

In deze aflevering van De Hofbar bezoeken we de kerncentrale in Borssele en gaat Joris Thijssen, kandidaat-Kamerlid voor de PvdA een voormalig directeur van Greenpeace, in debat met Mark Harbers, nummer zeven op de lijst voor de VVD, over de toekomst van kernenergie in ons land.

Hoe zit het precies met kernenergie en wat zijn de voor- en tegenargumenten? Vanavond om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2: De Hofbar!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers