Kerstsfeer ver te zoeken: 'Alle bomen zijn onverkoopbaar'

Kerstsfeer ver te zoeken: 'Alle bomen zijn onverkoopbaar' 

31 augustus 2023 - 11:41

Jingle all the way, bent u met dit herfstachtige weer al aan het denken aan de kerst? Als u dat nog niet doet moet u dat maar snel gaan doen en vroeg met de voorbereidingen beginnen. Grote kans dat het dit jaar moeilijk wordt om een mooie kerstboom te scoren. Bij een grote kerstbomenkwekerij is het namelijk helemaal mis.

Gerrit Brinkman zal dit jaar in ieder geval geen jolly christmas beleven. Zijn hele kerststemming verdween als sneeuw voor de zon toen hij zijn perceel aantrof: “Met tranen in de ogen zag ik het. Ze hebben hier de knoppen geknipt en afgebroken en onverkoopbaar gemaakt.” Hij is zeven jaar met de bomen bezig geweest om ze klaar te maken voor kerst, nu zijn ze onverkoopbaar. We willen namelijk wel een boom waar de piek of ster op kan stralen.

Zijn hele perceel is gesaboteerd en niet alleen met de topen. Het ooit groene veld met bomen is inmiddels voor een deel oranje: “Ze hebben met gif gespoten.” Het is een drama voor Gerrit: “Dit is geen kwajongens werk.” Hij gaat er alles aan doen om de onderste steen boven te krijgen. De schade is enorm: “Nou het loopt nu tegen de 100.000 euro aan.” En dat gaat waarschijnlijk nog verder oplopen omdat het gif nog niet overal zijn werk heeft gedaan. Maar Brinkman is niet zomaar klein te krijgen: “Wij gaan weer pieken.”

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml