Khadija Arib: Kamerwerk heel zwaar
Buitenland

Khadija Arib: Kamerwerk heel zwaar.

Kamervoorzitter Khadija Arib en de 149 Tweede Kamerleden zijn vanaf vandaag twee maanden (in welke andere baan met dergelijk salaris is dat nog meer zo?) op vakantie. Het land regeren? Sorry hoor, maar het strand roept.

Vlak voordat men gisteren de vakantieperiode inluidde, sprak Arib iedereen nog één keer toe. Opdat ze niet vergeten wat men daar nu eigenlijk uitvoert, in dat gesubsidieerde miljoenenpand in Den Haag.

Het devies van Arib luidt: wees vooral niet te hard voor elkaar als u probeert uw politieke tegenstander uit te schakelen. Ook maakt de PvdA'er zich zorgen over de werkdruk (is goed te zien ja, dat continu op mobieltjes kijken tijdens een debat) die Kamerleden ervaren. Sommige Kamerleden zouden zelfs op omvallen staan.

Leuk en aardig, maar men moet niet zo zeiken. Zo, dat is eruit. Punt 1: Niemand dwingt je om Kamerlid te worden. Punt 2: meer vakantieperiodes dan in elke andere banensector en punt 3: Een maandsalaris binnenharken waarvoor Jan Modaal een jaar moet werken is gelieerd aan een verantwoordelijke baan die het land besturen heet. De auteur van dit artikel vindt: als je daar niet tegen kunt, daar is de deur. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →