Upd: Kick Out Zwarte Piet zwicht voor NEC-hoolies
Binnenland

Upd: Kick Out Zwarte Piet zwicht voor NEC-hoolies.

Antipiet-brigade Kick Out Zwarte Piet is weer eens ergens ontevreden over. Ditmaal over de locaties vanwaar zij mogen roeptoeteren.

Reden: vanaf de aangewezen plekken horen te weinig kinderen dat zij deelnemen aan een feest boordevol racistische elementen. Oftewel: ze zijn daar niet zichtbaar en hoorbaar genoeg. 

KOZP wordt door de gemeente Den Haag op een grasveld tussen het Stadhoudersplein en de Stadhouderslaan weggestopt en dat vinden zij niet leuk, de groep was naar eigen zeggen al met de politie overeengekomen dat ze op de Lange Voorhout konden demonstreren.

Eerder werd het Plein ook al verboden als locatie. De nieuwe locatie is voor KOZP onacceptabel. "Wij betreuren dit en vinden dat deze houding Den Haag niet past, als stad van diversiteit en van 'Vrede en Recht'."

En dit is nog niet alles: ook de demonstratieplek in Rotjeknor - een parkeerplaats op 200 meter vanaf het Willemsplein - bevalt hen niet.

Update 15.12 uur:

Kick Out Zwarte Piet laat zijn gezicht niet zien in Nijmegen. De reden waarom: de hooligans van de lokale voetbalclub NEC zouden hen bedreigd hebben. In Nijmegen ging de oproep ‘Schop ze de stad uut’ op WhatsApp rond. Ook hooligans van De Graafschap zouden dit initiatief gesteund hebben.

Alle artikelen geladen. Overzicht →