Kids barbieschool 'geïntimideerd en vernederd'
Binnenland

Kids barbieschool 'geïntimideerd en vernederd'.

Welnu, er blijkt van alles mis te zijn op die school. Een aantal ouders constateerde in de eerste weken van het schooljaar 'veranderend gedrag' van hun kinderen. De oorzaak moet gezocht worden bij twee juffen die de tijdelijke vervanging van een zwangere leerkracht doen. Kinderen wilden niet meer naar school omdat zij zouden worden geïntimideerd en vernederd.

Wat die bedreiging en intimidatie onder andere inhoudt weten wij ook, hier komt 'ie: Sinterklaas is binnenkort weer in het land en dan komen de spionpieten bij jullie langs om te luisteren of jullie wel braaf zijn. Toegegeven, als klein onschuldig kindje uit groep 5 super intimiderend natuurlijk.

Goed, lang verhaal kort: de ouders eisen een gesprek met de schooldirectie en die directie heeft daar totaal geen trek in. Daarom zullen zeker vijf kinderen van de basisschool in Rotterdam-Zuid vertrekken. Maar het is niet uitgesloten dat ouders uit andere klassen ook hun kinderen op een andere school onderbrengen. 

Hoe zit het trouwens met die juf die een obsessie heeft voor barbies in pikante outfits? Het schoolbestuur laat weten dat de vrouw - hoewel ze het 'sociale-mediaprotocol' van de school heeft geschonden - gewoon les mag blijven geven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →