Kijk Amsterdam: zo verjaag je krakerstuig
Buitenland

Kijk Amsterdam: zo verjaag je krakerstuig.

In het Franse Nantes weten ze wel raad met extreemlinks-gajes dat zich al jarenlang verschanst op een terrein in Notre-Dame-des Landes en weigert vrijwillig op te zouten.

Gérard Collomb, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, tolereert niet dat het gebied nog een dag langer wordt ingenomen en heeft 2.500 gewapende agenten op de locatie afgestuurd. Zij zijn zojuist begonnen met de ontruiming.

Vliegveld komt

Het terrein werd ooit gekaapt omdat extremistische bezetters de bouw van een groot vliegveld 'de ’Aéroport du Grand Ouest’ wilden verhinderen. Die luchthaven had afgelopen jaar open moeten gaan.

Vliegveld komt toch niet

Links-radicale politici en extreemlinkse actievoerders staken echter continu een stokje voor het begin van de werkzaamheden, met als resultaat dat de regering van president Emmanuel Macron dit jaar bekendmaakte dat het vliegveld er nooit gaat komen.

Tip voor Joker van Aartsen: zo moet dat dus, de aanpak van krakerstuig dat er eigen regels op nahoudt. Niks geen barmhartigheid, kopjes thee drinken en de mantel der liefde uitspreiden. Ingrijpen is het devies.

Alle artikelen geladen. Overzicht →