Kijk terug: PowNed vrouwen over nieuwe feministische docu

Kijk terug: PowNed vrouwen over nieuwe feministische docu  

20 augustus 2018 - 16:28

Meer voor vrouwen, de aanstaande docuserie van PowNed over hedendaags feminisme, staat volop in de belangstelling. Vrijdag vertelden redactrices Charlotte Pieters, Nadia Poeschmann en Vera Verzijl in late-night talk show Laat op één over hun ervaringen.

In de docuserie onderzoeken de drie vrouwen of hedendaags feminisme wijvengezeik is of dat er nog een strijd gestreden moet worden. Veel vrouwen die anno 2018 op de barricaden staan lijken totaal doorgeslagen en bij iedere gelegenheid in de slachtofferrol te kruipen, maar is dat oordeel terecht? Bij Laat op één werd alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Charlotte verdiepte zich voor de docu onder andere in free bleeding, een nieuwe beweging waar ook Nederlandse vrouwen aan meedoen. Zo sprak ze met Iris, die wanneer ze ongesteld is twee dagen thuis op een handdoek zit en haar menstruatiebloed letterlijk de vrije loop geeft.

Vera op haar beurt reisde af naar het Free the Nipple Festival in Brighton, waar vrouwen – net als mannen – het recht verdedigen om geen bovenstukje te dragen. Daar nam ze de proef op de som door met haar blote borsten mee te marcheren door de stad. Meteen werd duidelijk dat niet iedereen kan omgaan met een blote borst in de publieke ruimte, want een paar heren hadden nogal moeite om van onze verslaggeefster af te blijven.

Nadia verdiepte zich voor de docu onder andere in de positie van de vrouw in de slaapkamer en het doorbreken van het taboe over het vrouwelijk orgasme. Ze stelt vast dat een gedeelte van de vrouwen nog steeds niet hun plek opeist in bed en onvoldoende hun lichaam kent. Werk aan de winkel dus, dames!

Meer voor vrouwen wordt uitgezonden op dinsdag 4, 11 en 18 september om 21:15 uur op NPO 3.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Meest bekeken
image/svg+xml
Binnenland
image/svg+xml
Advertentie