'Killerclown' haalt grap uit, vrouw zwaargewond 

12 oktober 2018 - 09:58

Nog niet zo heel lang geleden (lees:2016) was de horror/killerclown een soort hype. Op YouTube is veel prank-materiaal te vinden van als dusdanig verklede grappenmakers. Slachtoffers van zo'n creepy clown schrikken zich vaak het apelazarus en proberen in alle haast te ontkomen.

Meestal vallen er gelukkig geen slachtoffers bij de grap, het gaat de bedenkers puur om het schrik aanjagen. Gisteren ging het echter wél fout, toen twee scootermeisjes te maken kregen met een als killerclown uitgedoste man.

Meisje zwaargewond: meerdere botbreuken

De meisjes schrokken zó erg, dat zij van de scooter afvielen. De passagier raakte hierbij zwaargewond, liep meerdere botbreuken en verwondingen aan haar gezicht op (geen helm?).

Een beetje vent neemt zijn verantwoordelijkheid, ziet het falen van de grap in en ontfermt zich over het slachtoffer. Al gaat dat een beetje moeilijk wanneer verkleed als bloeddorstige clown. De man in in kwestie sloeg daarentegen zelf op de vlucht.

Politie wil gesprek tussen beiden

De politie heeft zijn identiteit echter al snel achterhaald. Volgens de dader zou het 'gewoon' om een grap zijn gegaan. Niets meer en niets minder. De politie hoopt dat wanneer de ernstig gewonde vrouw uit het ziekenhuis ontslagen wordt, de twee partijen een goed gesprek met elkaar kunnen aanknopen.

Mooi is SGP-vader Kees van der Staaij bij het WNL-programma Goedemorgen Nederland ruimschoots de tijd heeft genomen om het voorval te bespreken. Hij denkt dat het goed is om iemand te confronteren met wat er kan gebeuren als je zomaar tevoorschijn springt. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie