Kim Jong-un mag geen zaken meer doen in de VS
Buitenland

Kim Jong-un mag geen zaken meer doen in de VS.

Kim Jong-un kan geen zaken meer doen in de Verenigde Staten. Washington vindt namelijk dat hij de mensenrechten in zijn eigen land te veel schendt. Het is voor het eerst dat de leider van Noord-Korea persoonlijk geraakt wordt door sancties.

De VS vindt het momenteel niets meer dan logisch dat ze Kim straft. Noord-Korea is namelijk momenteel "één van de meest onderdrukte landen", meldt Sky News. Vooral het hebben van de gevangenkampen waar zo'n 80.000 tot 120.000 mensen gevangen zitten bewijst het mensonterende van Noord-Korea.

Het bevriezen van de mogelijkheid tot handelen van Kim kan hem hard treffen. Hij heeft mogelijk een aantal dingen in bezit binnen de landsgrenzen van de VS. Volgens Buitenlandse Zaken van de VS treft het Kim helemaal niet hard, maar "dat wil niet zeggen dat het niet het juiste ding is om te doen".

 

Een aantal poppetjes binnen de politieke partij van Kim mogen inmiddels ook geen zaken meer doen in de VS. Ze staan inmiddels gebroederlijk op dezelfde zwarte lijst als Kim.

Meer lezen over Noord-Korea?
Alle artikelen geladen. Overzicht →