Kind (13) verliest been door beukende schoolmedewerker
Raar

Kind (13) verliest been door beukende schoolmedewerker.

Een 13-jarige Amerikaanse scholier heeft een beenamputatie moeten ondergaan nadat 'ie in september hardhandig tegen de grond werd gewerkt door een voormalig schoolmedewerker. Dat heeft de advocaat van het kind, Renee Tucker, gezegd. 

De jongen volgde een programma voor moeilijk opvoedbare kinderen op de Edgewood Student Services Center school, schrijft Fox NewsHet kind is voorlopig nog een maand veroordeeld tot een ziekenhuisbed. 

De jongen liep in september de klas uit om in het kantoor van de school zijn moeder te bellen met de vraag hem op te halen. Een schoolmedewerker stopte de knul in de gang en werkte hem na een korte discussie naar de grond. Toen de scholier wilde opkrabbelen, werd hij een tweede keer ten gronde gestompt. 

Geen medische hulp

De school weigerde vervolgens een ambulance te bellen voor het verwonde been van de jongen, zegt Tucker. De 13-jarige werd ondanks klachten over een lam been op de schoolbus naar huis gezet. De advocate vreest dat de beenblessure daardoor erger is geworden.

De Muscogee County School District laat in een officiële verklaring weten dat er "fysieke fixatie op openbare scholen in Georgia toegestaan is wanneer leerlingen een gevaar voor zichzelf of anderen vormen". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →