Kinderarts: film uw bezopen kroost
Binnenland

Kinderarts: film uw bezopen kroost.

Ouders zouden er goed aan doen om hun comazuipende kinderen te filmen als ze opgenomen worden op de Spoedeisende Hulp. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden en misschien dat dan de boodschap aankomt.

Dat is de mening van kinderarts Carole Lasham van de alcoholpoli in ziekenhuis Tergooi, weet de Gooi- en Eemlander. "Kinderen herkennen zichzelf niet. Pubers leven in het hier en nu. Een verhaal over hersenschade door alcohol gaat het ene oor in en het andere weer uit", aldus de arts. Ook zouden tieners niet bewust zijn van hun asociale en agressieve gedrag richting het verplegend personeel, wanneer ze behandeld moeten worden nadat ze te diep in het glaasje hebben gekeken.

Overigens geeft de arts ook de gratis tip mee dat ouders de filmpjes niet moeten bewaren. Ook moet te allen tijde voorkomen worden dat niet de 'verkeerde mensen' filmpjes gaan staan maken, want voordat u het weet gaat dat dan weer viral op social media. Dus: het gefilmde bezopen gedrag van uw puberende tiener één keer ter opvoeding laten zien en dan het filmpje weer verwijderen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →