'Kinderen verward door pietendebat' 

02 december 2016 - 10:18

Een deel van de kinderen gaat gebukt onder het juk van de pietendiscussie. Zeven procent van de ouders met kinderen die 'geloven' geeft aan dat hun kroost zware last heeft van het debat en maar liefst 27 procent zegt 'enigszins last' te hebben van het debat over pietermanknecht. 

Dat zou allemaal blijken uit een enquête van onderzoeksbureau I&O Research onder bijna 3000 Nederlanders van 18 jaar en ouder, meldt het ADDe ouders omschrijven problemen als: verwarring en onbegrip. Een bezorgde ouder laat zelfs weten:"De kinderen weten: Zwarte Piet is lief. En ze schrikken er van dat er mensen zijn die hem niet lief vinden."

Schuldgevoel

De koters krijgen zijdelings veel mee van het debat: "Kinderen horen volwassenen, media of oudere broers of zussen erover. Dat veroorzaakt verwarring en bij sommigen zelfs zorgen en schuldgevoel."

Kinderen kunnen het nieuwe beleid niet aan en snappen niet waarom Piet opeens roetvegen heeft bij RTL en gekleurde vlakken op zijn gezicht heeft bij de NTR. De veranderingen zijn verwarrend voor ze. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie