Kindermisbruik door kinderen in Deens azc
Buitenland

Kindermisbruik door kinderen in Deens azc.

Denemarken is opnieuw opgeschrikt door een zedenzaak waarbij vluchtelingen zijn betrokken. In een asielopvang in het oosten van het land hebben zeker twaalf incidenten plaatsgevonden waarbij kinderen zijn misbruikt door leeftijdgenootjes.

De staf van azc Præstekærgaard, dat ligt op het eiland Funen, heeft het seksuele geweld mogelijk onder de pet gehouden. De gemeente waar Funen onder valt werd enkele dagen geleden ook al opgeschrikt door een zedenschandaal, ditmaal in een asielzoekerscentrum voor alleenreizende minderjarige ontheemden.

Volgens de Deense Local kwam de nieuwste zaak gisteren aan het licht. Centraal in deze affaire staan twee broertjes van 10 en 8 jaar oud. Zij dwongen andere jongetjes zich te ontkleden en verplichtten ze tot het verrichten van seksuele handelingen. Het misbruik startte anderhalf jaar geleden.

Kinderen rond 5 jaar oud zijn slachtoffer van het duo geworden. Een moeder ontdekte bloed in de onderbroek van haar zoontje, waarna de zaak aan het licht kwam.

"Een ongezonde cultuur was gecreëerd waarin kinderen 'doktertje speelden' en zich overgaven aan seksspelletjes en we hebben ingegrepen toen we er lucht van kregen", zegt een gemeentelijk woordvoerster. Zij verdedigt de autoriteiten en stelt dat die de zaak "naar behoren" hebben aangepakt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →