Kindermoordenaar wil vriendin bezwangeren
Buitenland

Kindermoordenaar wil vriendin bezwangeren.

De tot levenslang veroordeelde Belgische kindermoordenaar Junior Pashi Kabunda heeft een bizar verzoek. Hij wil tijdelijk vrijkomen om zijn nieuwe vriendin zwanger te maken.

Kabunda is erg depressief over het feit dat het in de gevangenis niet lukt om tijdens de ongestoorde bezoekjes zijn vriendin vol kind te pompen. Daarom moet het via een medische behandeling gaan gebeuren. Luguber detail is dat de 26-jarige man in 2009 zijn eigen dochtertje vermoordde. Ook bracht hij de grootmoeder van zijn ex-vriendin om het leven en de bekende Israëlische pianist Benjamin Rawitz.

Recht op voortplanting

In het Europees verdrag voor de Rechten van de Mens staat: "Iedere gedetineerde heeft het recht om zich voor te planten, zonder restricties." De advocaat van Kabunda beroept zich nu op dat recht. Voor de medische behandeling zal de veroordeelde moordenaar dus enkele keren de gevangenis moeten verlaten. Iets dat ten zeerste afgeraden wordt door het Gevangeniswezen. Zij stellen dat Pashi Kabunda een levensgevaarlijke moordenaar is wiens plaats ín de gevangenis is, en op zeker niet daarbuiten.

Toen de man drie jaar na het om het leven brengen van de pianist één dag buiten de jeugdinstelling mocht, vermoordde hij direct zijn dochtertje en de grootmoeder van zijn ex-vriendin. Dit zou een extra reden kunnen zijn om de moordenaar geen verlof toe te kennen. De rechter beslist volgende week over de bevruchtingsplannen, zo meldt het Nieuwsblad.

Alle artikelen geladen. Overzicht →