Klaagmeneer klaagt over weegschaal, krijgt winkelverbod
Binnenland

Klaagmeneer klaagt over weegschaal, krijgt winkelverbod.

Nou dat is ook wat. De 63-jarige Fer Pusters mag liefst een jaar lang de Albert Heijn in Zetten niet in omdat hij teveel klaagt over de weegschaal bij de kassa.

De weegschalen bij deze AH-vestiging zouden steevast een paar gram teveel laten zien dan het daadwerkelijke gewicht, met andere woorden: niet goed afgesteld zijn.

De ellende begon naar eigen zeggen vier jaar geleden met een zak van 400 gram sperzieboontjes. "Thuis stond er 425 gram op de bon. Ik heb daar toen niets mee gedaan, maar ik werd wel alert op het verschil tussen de weegschaal in de winkel en de weegschaal bij de kassa", zo vertelt hij tegen De Gelderlander.

Volgens Pusters is een van de oorzaken vrij eenvoudig, namelijk de plek waar de caissières hun handen neerleggen. "Dat doen ze niet met opzet, maar het beïnvloedt de weegschaal. Het verschil in grammen is niet veel, maar als je dat van iedere klant pakt, levert het miljoenen euro’s op."

Afijn, om een lang verhaal kort te maken. Meneer klaagde in vier jaar tijd 26 keer bij vier verschillende managers. Ook stond hij erop dat onafhankelijke controleurs de weegschalen zouden inspecteren (zonder resultaat overigens). De Albert Heijn is al het geklaag nu zo beu, dat het Pusters een winkelverbod heeft opgelegd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →