Klaas Dijkhoff vangt 37K aan wachtgeld: het is de wet, stupid!

Klaas Dijkhoff vangt 37K aan wachtgeld: het is de wet, stupid! 

30 november 2019 - 14:09

Zoals zelfs niet-Nederlandse IS-vrouwen en kinderen het “recht” hebben op repatriëring naar Nederland, heeft Klaas Dijkhoff “recht” op een vergoeding van een kleine 200.000 euro, waarvan 37k wachtgeld.

Het is de wet. De Nederlandse wet en die is rechtmatig. Niet mijn woorden, laat staan mijn conclusie waar ik me achter verschuil. Ik parafraseer VVD fractievoorzitter Klaas Dijkhoff (37), een man die gelijk de IS-ladies zijn morele kompas kwijt is. Niets lekkerder dan varen op je ideologische kompas terwijl je ondertussen geld graait om de verzorgingsstaat kapot te maken.

Iedereen heeft recht op een inkomen waar ‘ie een menswaardig bestaan van kan leiden. Iedereen – ook leraren, agenten, verplegers. Boeren, stratenmakers, tramconducteurs, havenarbeiders, ambulancepersoneel en loodgieters. Iedereen. Zelfs politici. Geen Nederlander die een politicus zijn inkomen, laat staan zijn wachtgeld zal afnemen. De vraag die echter gesteld moet worden, is of de vergoeding voor werkzaamheden die werkend Nederland volgens de wet wordt toebedeeld, niet herzien moet worden. Te beginnen bij politici. Want als je politici, Tweede Kamerleden in Den Haag beloont met een startsalaris van 115.000 euro, krijg je vanzelf figuren als Klaas Dijkhoff. Types die uitkramen ‘recht’ te hebben op 37K op jaarbasis omdat het de wet is. Gelukkig wil Klaas wel wat doen aan die wachtgeldregeling maar ‘dan moet wel eerst het salaris van Kamerleden en ministers verhoogd worden’. Hij zei het echt – en niemand die die man met pek en veren het land
uitjaagt (luistert en huivert!).

Ondertussen eist niemand – niemand, helemaal NIEMAND - schuimbekkend om verandering. Er is geen opstand, geen Malieveld, geen geblokkeerde snelwegen. Helemaal niets. Geen NPO presentator of journalist bij RTV die de revolutie tegen het inkomen van politici predikt. Of Dijkhoffs gedrag ter discussie stelt. Het is de wet, stupid! Plas glas was – NEXT!

Dijkhoff weet dat deze storm hem zal trotseren. Want wij zijn dom, makke lammeren en hij niet. Hij verdient die ruim 190k die de wet hem toebedeelt. Terwijl politici de laatste Nederlanders zijn die 115k en meer verdienen. Leraren verdienen 115k. Agenten verdienen 115k. Modaal Nederland verdient 115k. En dan pas, pas als iedereen gehad heeft, verdienen politici 115k. Want een politicus die 115k of meer verdient, heeft geen idee wat voor impact het beleid en de belastingdruk en idioterie die in Den Haag bedacht wordt, op de modale burger heeft die nog geen 37k verdient. Geen idee. Ook Dijkhoff heeft geen idee. Inmiddels weet heel Nederland wél voor wie hij in de politiek zit. Niet voor ‘die hardwerkende Nederlander’. Maar voor de BV Dijkhoff. Hij verdient het niet. Maar hij krijgt het wel. Well played.

De mogelijkheid tot ordinair graaien staat in de wét. Nederland mag kapot. Omdat het kán. Het “recht” en de “wet” zijn niet gemaakt voor de hardwerkende Nederlander. Het recht en de wet staan volledig in dienst van degenen die opereren vanuit een ideologisch kompas. Of ze nou linksom gaan als de IS-hoer of rechtsom als de politicus Dijkhoff: Nederland zal kapot.
En boem is ho.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie