Klaas Otto wilde Vlaardingse collega omleggen
Binnenland

Klaas Otto wilde Vlaardingse collega omleggen.

Voormalig opperhoofd van motorclub No Surrender, Klaas Otto, wilde zijn collega van de Vlaardingse afdeling omleggen. De informatie over het mogelijk doden van Bas ter H. deed de politie vorige maand Klaas de motorbaas oppakken.

Zowel justitie als de advocaat van Otto willen niet bevestigen dat dat inderdaad de reden is, maar De Telegraaf heeft 'goed geïnformeerde' bronnen die het wel bevestigen. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat Klaas de motorbaas vastzit voor een op handen zijnde liquidatie, maar laat niets los over het potentiële slachtoffer.

Bas ter H. was ooit de baas van de Vlaardingse afdeling van No Surrender, maar keerde de club de rug toe. Omdat dat niet zonder slag of stoot ging hield de politie de relatie scherp in de gaten. In februari waren er invallen in Vlaardingse panden, waaronder die van No Surrender. Er werden daar onder andere wapens gevonden en daarom is Bas ter H. ook opgepakt. Hij kreeg vijf maanden cel.

Klaas de aanklachtstapelaar

Ter H. gaf bij het oppakken al aan dat hij zich bedreigd voelt. In juli kwam er een tip binnen bij de politie. Even later werd Otto in zijn cel aangehouden. Hij zat toen al vast voor witwassen. Even later kwam daar nog een derde aanklacht bovenop vanwege afpersing van een garagehouder in Bergen op Zoom.

Alle artikelen geladen. Overzicht →