Klanten grijpen in, verjagen overvaller AH
Binnenland

Klanten grijpen in, verjagen overvaller AH.

Zo, beste mensen. Er blijken in Nederland toch nog mensen te bestaan die het 'stond erbij en keek ernaar'-principe niet naleven, maar gewoon ingrijpen wanneer dat nodig is. En daar niet eens een NHA-cursusje beveiliging voor hebben gevolgd.

Gisterenavond drong een 47-jarige man een Haags Albert Heijn-filiaal aan de Hildo Kroplaan in Houtwijk binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij dat iedereen op de grond ging liggen.

Dat deed vervolgens ook bijna iedereen, op een 38-jarige vrouw na. Ze snauwde de overvaller toe: "Ik ga dat niet doen voor jou, met je neppistool." Daarop trapte ze de man kiezelhard tegen zijn knieschijf.

Een andere held(in), die zich in eerste instantie wel schuilhield, besloot de vrouw een handje te helpen. Wat er vervolgens gebeurde gaat de boeken in als meest hilarische hulppoging ooit. Bewapend met rolletjes Fruitella, Lions, Twixen en ander snoepgoed werd de overvaller de winkel uitgejaagd.

Daarmee was de 38-jarige vrouw overigens nog niet tevreden. Buiten hield ze een scooterrijder aan, stapte achterop en volgde de overvaller, die zich wanhopig in de bosjes probeerde te verstoppen.

Door het fantastische optreden van de vrouw kon de overvaller niet veel later worden ingerekend door de politie.

Mevrouw, als u dit leest: u verdient een originele PowNed-pen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →