'Kleine meerderheid NL: 2G-beleid best oké'

'Kleine meerderheid NL: 2G-beleid best oké' 

16 november 2021 - 13:23

Dit hadden wij nou niet verwacht... een kleine meerderheid van de Nederlanders (55 procent) steunt de invoering van zogenoemde 2G-aanpak, waarbij mensen alleen nog een coronatoegangsbewijs krijgen als ze gevaccineerd zijn of corona hebben gehad.

Dat weten wij dankzij een onderzoek van I&O Research onder 2.207 Nederlanders in opdracht van de NOS. Van de ondervraagden geeft 12 procent aan neutraal te zijn over 2G, 31 procent is tegen.

De Tweede Kamer babbelt vandaag over de invoering van 2G voor bepaalde sectoren zoals de horeca. De partijen in de Kamer zijn verdeeld over de maatregel en het coronaplan van Mark en Hugo wankelt dan ook. Uit de peiling blijkt dat weerstand het grootst is bij de achterban van de SGP (niet meer dan 7 procent voor), Forum voor Democratie (10 procent voor) en de ChristenUnie (30 procent voor).

De achterban van VVD en D66 is juist enthousiast, meer dan liefst 70 procent van hen is voor 2G. Wat een verrassing... Vooral jongeren lopen niet warm voor de 2G-aanpak, 35 procent van hen is voor. Dat geldt ook voor niet-westerse migranten, slecht 37 procent van is voor een 2G-systeem. Onder beide groepen is de vaccinatiegraad relatief laag (ook verrassend!).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml