Kleine meisjes klagen Trump aan
Buitenland

Kleine meisjes klagen Trump aan.

Het überpatriottische dans- en zangclubje USA Freedom Kids klaagt presidentskandidaat Donald Trump aan. De meisjes traden eerder dit jaar op tijdens een van Trumps rally's in Florida, maar claimen nu dat de Trumpnator zijn afspraken niet is nagekomen.

En zoals dat gaat in Amerika, sla je iemand dan gelijk met een rechtszaak om zijn oren. In plaats van geld te vangen voor het optreden in Florida, zouden de meisjes merchandise mogen verkopen tijdens de rally. Dat mocht dus niet. De groep reisde bovendien nog eens op eigen kosten naar Iowa om eenmaal daar te vernemen dat hun optreden afgelast werd. 

De manager van de Freedom Kids heeft ook bewijs van de niet nagekomen afspraken. Jeff Popick beschikt onder meer over een e-mail waarin iemand uit het Trumpkamp de kinders een tafeltje voor hun albums en shirts beloofde. 

De Freedom Kids (lees: manager) zijn uit op een schadevergoeding tussen de 5.000 en 15.000 dollar. Er is nog geen reactie van het Trumpkamp geweest, meldt The Wall Street Journal.

Vice maakte een korte docu over de gehersenspoelde miniwezentjes, hierrrr te bewonderen:

Alle artikelen geladen. Overzicht →