Klimaat = big business over de rug van de gewone man

Klimaat = big business over de rug van de gewone man 

15 augustus 2023 - 15:23

Een nieuwe klap voor de mensen die goed willen doen. Wie zonnepanelen op het dak heeft liggen en klant is bij energiebedrijf Vandebron, naar eigen zeggen dé aanbieder van groene stroom, gaat tien tot twintig euro in de maand meer moeten betalen. De groene consument wordt weer genaaid waar die bij staat

Het zit kort gezegd zo. Er is een enorme toename aan zonne-energie, de kosten voor het terugleveren van deze stroom zijn flink toegenomen en Vandebron moet dokken voor het teruggeven van het energie-overschot aan het energienet. Maar Vandebron heeft daar natuurlijk niet zo'n zin in en dus berekenen zij dat gewoon door aan hun klanten met zonnepanelen, die hier bij het plaatsen van die dingen natuurlijk niks van wisten.

Je begint je bijna af te vragen hoe lang de consument het groene gewauwel van al die kutbedrijven nog blijft slikken. Er worden om de haverklap nieuwe producten en diensten in de markt gezet die goed zouden zijn voor mens en planeet, maar ondertussen blijkt steeds weer dat de hele groene industrie niets meer is dan ordinaire handel. Keihard kapitalisme met een groen sausje om over de rug van de gewone man bakken met geld te verdienen.

Ga maar na. Overal word je verteld hoe slecht het gaat met de wereld. Rhodos vliegt in de fik: klimaat. De temperatuur stijgt: klimaat. Vliegen is slecht: klimaat. IJsberen gaan dood: klimaat. Zeewater is heet: klimaat. Orka's zijn boos: klimaat. Ajax wordt geen kampioen: klimaat. Pierre van Hooijdonk heeft een zonnesteek: klimaat. Eekhoorntjes verbranden levend: klimaat. Je wordt als gewone nieuwsconsument zo gek gemaakt, dat je op een gegeven moment denkt: 'Weet je wat ik doe? Ik pleur mijn hele dak vol zonnepanelen. Als de wereld dan toch vergaat, heeft het aan mij niet gelegen.'

Ondertussen heb je al kapitalen uitgegeven aan een elektrische auto waardoor je uren langs de snelweg staat op te laden voor een bizar hoge stroomprijs. Je huis draait op een warmtepomp die niet werkt bij vrieskou. In de badkamer staat een zuinige wasmachine van meer dan 2k en de eco-vaatwasser doet er uren over voordat de vaat schoon is. Daarnaast heeft je linkse wijf de droger naar de kringloop gebracht. Je bent blut, maar gelukkig had je zonnepanelen en dat gaf toch voldoening op de energierekening.

Tot vandaag dus. Vandebron sloopt de laatste goede klimaatbedoelingen vakkundig uit de gewone man. Iedereen verdient geld aan de vergroening van de samenleving, maar de consument is blut en de temperatuur op aarde stijgt nog steeds. Lekker dan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml