Klimaatactivisten hebben schijt aan uitspraak rechter, gaan los op X

Klimaatactivisten hebben schijt aan uitspraak rechter, gaan los op X 

04 augustus 2023 - 11:02

Regels zijn regels en de basis van een samenleving is dat mensen zich aan regels houden. Het gros doet dat gelukkig, maar criminelen, boeven en klimaatactivisten doen dat doelbewust niet. Ook nu weer. Afgelopen woensdag oordeelde de rechter nog dat het oproepen tot het blokkeren van een snelweg strafbaar is en zeven klimaatterroristen kregen een taakstraf opgelegd. Toch gaat op Twitter X wéér de oproep rond om vanaf 9 september dagelijks de A12 te blokkeren.

Deze aankondiging is op zichzelf niet nieuw. Extinction Rebellion kondigde de blokkade voor het eerst op 24 juli aan. Wat de klimaatmoralisten nu wel doen is rechtstreeks verband leggen met de uitspraak van de rechter. Zo schrijft Ronald van Zwol: "Het is strafbaar om op te roepen om 9 september om 12.00 uur de A12 te blokkeren. Doe ik dus niet. Ik waarschuw alleen dat je niet mag oproepen om op 9 september om 12.00 uur de A12 te blokkeren." En ene Frank Huisingh: "Voor de zekerheid deel ik deze oproep om mensen niet op te roepen om op zaterdag 9 september om 12 uur naar de A12 in Den Haag te komen." En Laurens van Boven: "Doe het NIET mensen. Kom Niet naar de A12. Op 9 september. In Den Haag. Om 12 uur." Marcel Klein heeft ook schijt aan de rechter en schrijft: "Belangrijk mensen. Ga aub niet naar de A12 op 9 september. We willen niet dat dat iedereen daar massaal samenkomst uit protest tegen de vernietigende fossiele industrie. Niet gaan dus."

En zo gaat het maar door met alle witte maar uiteraard zeer inclusieve moralisten. Als Thierry Baudet of Geert Wilders de onafhankelijkheid van de rechtspraak in twijfel trekt is het volgens links-Nederland eng en staatsondermijnend, maar wanneer het hen uitkomt, is er blijkbaar niks aan de hand. Regels gelden voor iedereen, behalve voor ons, want wij weten het beter, denken ze. Maar zo zit de wereld natuurlijk niet in elkaar.

Het zou toch wat zijn als elke draaideurcrimineel doodleuk een vonnis van de rechter negeert omdat hij of zij een andere kijk op de wereld heeft. Het zal een mooie janboel worden in Nederland. Het mooie van de uitspraak van een rechter is dat er niet over te discussiëren valt. De rechtbank heeft gesproken en daarmee basta. Ben je het er niet mee eens? Dan ga je in hoger beroep. Net zo lang als mogelijk is, desnoods. Maar simpelweg een vonnis negeren en op sociale media je middelvinger opsteken naar de rechter gaat te ver.

Het Openbaar Ministerie zegt de oproepen op X ook te zien en benadrukt dat deze blokkades strafbaar zijn en gevaarlijk kunnen zijn. “De rechter heeft dit gisteren nog maar eens duidelijk verwoord. Op zichzelf kunnen die oproepen dus opruiend zijn”, aldus een woordvoerder van het OM. De situatie wordt per geval bekeken en en wordt ingegrepen als het ‘noodzakelijk en/of zinvol is’.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml