Klimaatakkoord: aardgas wordt onbetaalbaar 

21 juni 2018 - 11:22

Diederik Samsom, hoe zou het met hem gaan? De oud-PvdA'er is tegenwoordig werkzaam als leider van de klimaattafel 'Gebouwde Omgeving', die met concrete voorstellen moet komen om de klimaatdoelen van 2030 (de helft minder CO2 uitstoten) voor Nederland te halen.

Een probleem: hoe krijg je de Nederlander zover om van hun vervuilende gewoontes (zoals koken met gas) af te stappen? Nou, heel simpel: ze gewoon dwingen. Insiders melden dan ook aan De Volkskrant dat het zo goed als zeker is dat in het Klimaatakkoord komt te staan dat de prijs voor aardgas tot 2030 met liefst 75 procent omhoog gaat.

Dit moet ervoor zorgen dat u, maar ook woningcorporaties en bedrijven, af gaat stappen van gas en in plaats daarvan gaat investeren in elektrische warmtepompen. Om iedereen toch iets van tegemoet te komen moet daarom de belasting op stroom juist met meer dan de helft dalen.

Leuk, maar huishoudens met een laag inkomen die geen geld hebben om te investeren en in slecht geïsoleerde huizen wonen gaan dit natuurlijk keihard voelen in hun portemonnee. Samsom wil daarom als rasechte PvdA'er de inkomensbelasting verlagen en/of huurtoeslagen en uitkeringen verhogen (maar hoe dat betaald gaat worden is niet helemaal duidelijk). 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie